Show menu

Veliki praznik na Zaplani: Igrivo popotovanje mravljice ULE

6. 5. 2019

Igrivo popotovanje mravljice ULE, 16. junij 2019

Dragi otroci in starši!



V nedeljo, 16. junija 2019 od 13. do 17. ure, vas vabimo na Zaplano na Igrivo popotovanje Mravljice ULE s pestrim programom tako za otroke kot odrasle. 

Dogodek bo otvorila Mravljica ULA že ob 13. uri. Skupaj s svojimi prijatelji bo otroke in tiste malo večje zabavala do 17. ure. 

Potekala bo NAGRADNA IGRA, prvih 100 otrok pa čaka VREČKA PRESENEČENJA. Dogodek pa bo tudi dobrodelen, saj bomo zbirali otroške igre, ki jih bomo podarili Karitasu.



Udeležba je brezplačna.

Lokacija

Dogodek se bo odvijal na vrtu gasilskega doma na Zaplani. 


Gasilski dom Zaplana
Spodnja Zaplana
Prezid 1, Zaplana
1360 Vrhnika

Kako do nas? 


NAMIG ZA POT

Za vse, ki prihajate iz smeri Ljubljana, zapustite avtocesto na odcepu Vrhnika in se potem peljite levo po stari cesti proti Logatcu. Zavijete desno za smer Zaplana (gostilna Mesec) in potem po glavni cesti naravnost do gasilskega doma v Spodnji Zaplani. Če se vseeno izgubite ali pa imate kakšno drugo vprašanje, lahko pokličete na 051 611 588.

Obvezna spletna prijava do 13. junija 2019

Udeležba je brezplačna, na otroški dogodek pa je do 13. junija 2019 obvezna predhodna spletna prijava.
Čakajo vas zanimive naloge
Ob 13h se bo gasilsko dvorišče spremenilo v pravo mravljišče bosonogih otrok, ki bodo ob pomoči obute Mravljice Ule skušali opraviti 11 zanimivih nalog:
  1. RISTANC POLŽ  (Francija): Je skupinska igra, manjših skupin; dva, tri, največ štirje igralci. Zanimiva poskočna igra, kjer nas noge včasih ne ubogajo.
  2. MIKADO (Kitajska): Mikado je družabna igra zbiranja palčk, pri kateri krepimo mirnost, zbranost in koncentracijo.
  3. TANGRAM (Kitajska): Tangram je igra sestavljanka, ki vsebuje sedem delov, ki so pravzaprav osnovni geometrijski liki. Z njimi sestavljamo različne figure, pri čemer moramo uporabiti vseh sedem kosov, ki se ne smejo prekrivati.
  4. KOŠARNICA (Severna Amerika): Košarnica je igra naključij s kamenčki in se imenuje tudi monšimunh; izmislili so si jo Cejeni.
  5. IGRE Z DROGOM (Brazilija): Iz Brazilije prihajata dve spretnostni igri, pri katerih se lahko uporablja isti drog ali pa naredite dva. Igralci na drog mečejo obroče ali pa s kamenčkom poskušaj zbiti pokrovček na vrhu droga.
  6. LIMBO (Karibski otoki): Limbo je karibski ples, v katerem se plesalci upirajo v ritmu glasbe pod palico, ne da bi se dotaknili tal v nobenem delu telesa razen nog.
  7. VRTEČA SE ŽOGA (Gana): Nekateri ganski otroci morajo v šolo hoditi zelo daleč. Vrteča se žoga je priljubljena igra, saj se igra na prostem, pripomočke za izdelavo pa je moč najti doma.
  8. ZLATA VRATA (Češka): To je tradicionalna igra s Češke za šest ali več igralcev, pri kateri se dobro in zlo pomerita v potezanju vrvi.
  9. SKOK GOLOBA (Španija): Zanimiva igra, kjer ne potrebujemo nobenih pripomočkov, samo par ljudi, ki se razvrsti v pare. Igramo jo z rokami in nogami. 
  10. GNILO JAJCE (Indija): Pretvarjaš se, da spustiš robček za vsakim igralcem v krogu, s tem ustvarjaš vznemirljivo ozračje ugibanja. Gnilo jajce se lahko igrate v zaprtem prostoru ali na prostem, s šestimi ali več igralci.
  11. DOMAČI KOTIČEK (Slovenija)
    • IGRA Z LONCEM
    • ŠAJTRGE VOZIT
    • MARJANCA